יום חמישי, 17 במאי 2012


איך משיגים קרמבו בכל מצב מבלי לצאת מהבית !?
כמה פעמים קורה שבא לנו קרמבו, אבל יש מליון ואחד גורמים שמונעים!
קיץ ולא מוכרים, חורף ויורד גשם בחוף, כל הקרמבואים במכולת נגמרו, או כל גורם אחר.
אז בוא ללמוד איך משיגים קרמבו אורגינל בלי לצאת מהבית!
מתכון של קרמבו ישראלי קלאסי
מרכיבים:
תחתית (עוגייה)
150 גרם שוקולד מריר.
110 גרם
מחית נוגט אגוזי לוז / ממרח שוקולד.
50 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס.
50 גרם חמאה.
או
150 גרם שוקולד מריר
110 גרם
מחית נוגט אגוזי לוז / ממרח שוקולד.
5 כוסות פצפוצי אורז.
מרנג (קצפת)
150 גרם חלבון
300 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
לציפוי
200 גרם שוקולד מריר
50
מ"ל  שמן קנולה (קצת פחות מרבע כוס)

איך מכינים?
תחתית (עוגייה)
את השוקולד וחמאה והנוגט ממיסים בסיר באן מרי או במיקרוגל עד שכל החומרי הגלם נמסים לחלוטין לתערובת אחת. ומוסיפים לתערובת את האגוזים או פצפוצי האורז ומערבבים היטב.
מניחים על התבנית נייר אפייה. יוצקים על הנייר אפייה את התערובת ומורחים אותה בשיכבה אחת בעובי של חצי ס"מ . משאירים את התבנית להתקרר מעט ( בערך 5 דקות ) ומכניסים למקפיא ל- 15-20 דקות.
מוציאים מהתבנית וקורצים לעיגולים בקוטר של 5 ס"מ.

ציפוי שוקולד
ממיסים שוקולד בתוספת שמן בסיר באן מרי או במיקרוגל ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה

המרנג (הקצפת)
את החלבון והסוכר שמים בסיר באן מרי ומחממים תוך ערבוב מתמיד בעזרת מטרפה.
מערבבים עד שהתערובת חמימה והסוכר נמס לגמרי. (טיפ חשוב: לא להפסיק לערבב, אחרת הביצים יהפכו לחביתה, ואנחנו שואפים לקרמבו!)
את התערובת מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה במשך 4-5 דקות, עד שמקבלים קצף יציב ומבריק.
את המרנג מזלפים על התחתיות בצורת ספירלה (בצורת חילזון).
טיפ חשוב: רצוי לעשות זאת מיד בסיום ההקצפה, כי לאחר כ-20 דקות המרקם של הקצף משתנה ויהיה ממש קשה לזלף אותו על העוגייה.
ועכשיו יוצקים את ציפוי השוקולד על המרנג באמצעות כף.
ולסיום מעברים את הקרמבו למגש נקי ונותנים לו להתקרר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה