יום חמישי, 31 במאי 2012

השוקולד מספר על נשים


השוקולד מספר סוד על נשים
הרבה גברים אומרים שהם לא מבינים את הראש של הנשים.
כולנו שומעים המון משפטים מהסוג הזה ביום יום, למשל "נשים זה עם קשה" "יש להן עולם משל עצמן"  " אני לא מבין מה אשתי רוצה מהחיים שלי" ועוד מלא משפטים מצחיקים בסגנון.

אז השוקולד החליט לתת כמה טיפים על נשים, ותאמינו לי השוקולד יודע המון על נשים, שלא תטעו בכלל הוא אחד החברים הכי נאמנים של האישה.

עשו סקר על "מה הדבר שנשים חושבות עליו הכי הרבה בזמן העבודה?"
ואחת מהתוצאות: שליש מהנשים חושבות על שוקולד בזמן העבודה.
שליש מכל הנשים זה המון! וזה רק בזמן העבודה, ומה אחרי העבודה? בשופינג? במסעדה? בקניון? אז.. תבינו כמה השוקולד יודע... 

שוקולד לבן מספר על נשים רומנטיות שעבורן הדברים הכי חשובים זה המשפחה, הבית וחם, החיים השקטים, הצניעות.

שוקולד חלב מספר על נשים עדינות, מאוד פגיעות, מבינות, וסלחניות, הן מסוג הנשים שיש להן את היכולת להרגיש מה אנשים אחרים מרגישים.

שוקולד עם אגוזים וצימוקים מספר על נשים עם אופי חזק, נשים מתוקות עם אופי של מנהיגות ! הן מסוג הנשים שאוהבות את הדברים הכי טובים בחיים וכמובן במקסימום.

שוקולד עם מילוי קרם מספר על נשים מקוריות ויצירתיות וכמובן עם טעם טוב. זה באה לידי ביטוי ברעיונות, בהחלטות, במעשים, וכמובן כמובן בלבוש. לנשים האלו אין טעם להגיד לאהוב את עצמן בגלל שהן גם ככה אוהבות את עצמן גם מבלי שיגידו להן.

שוקולד מריר מספר על נשים שאוהבות הרפתקאות, אקסטרים. !

יום רביעי, 30 במאי 2012

מסכת שיער עם שוקולד


מסכת שיער משוקולד
נשים יקרות יש לי עוד חדשות טובות לספר לכן
השוקולד (העבד נאמן שלכן) לא מאכזב אתכן בשום מצב! אפילו לשיער שלכן הוא דואג!.......           אז תמשיכו לקרוא ותגלו איך בדיוק הוא עוזר לטיפוח השיער שלכן.

מרכיבים:
1 כף חמאת קקאו
1 כף שמן חוחובה
1 כף קונייק
איך מכינים?
מערבבים היטב את הקקאו עם השמן חוחובה והוויסקי עד שהם נעשים לתערובת אחת אחידה.

איך עובדים?
מתחילים למרוח את התערובת מהשורשים של השיער עד הקצבות.
אחרי שמסיימים את המריחה של התערובת על השיער מכסים את השיער ומשאירים את המסכה על השיער במשך 10-15 דקות, ולאחר מכן שוטפים את השיער עם שמפו.
רצוי להשתמש במסכה 2 בשבוע.

יום שלישי, 29 במאי 2012

השוקולד בריא למוח !


השוקולד משפר את התפקוד המוחי והראיה!
מחקר שנערך על ידי מדענים בריטים, מראה כי שוקולד מריר משפר את חדות הראייה באזורים של ראות גרועה, כגון ערפל או עשן וכדומה. בנוסף, השוקולד המתוק עוזר לנו לשפר את תפקוד המוח, מנטרל כולסטרול רע, מוריד לחץ דם, וכו '
חוקרים מאוניברסיטת רידינג בבריטניה לקחו לצורך הניסוי 30 גברים ונשים בגילאי 18 עד 25 , וניתחו נתונים על חשיבה שעתיים לאחר אכילת השוקולד.
המחקר התחלק לשני חלקים:
בחלק הראשון: ואנשים אכלו שוקולד מריר.
בחלק השני : האנשים אכלו שוקולד חלב.
תוצאות: בשני הניסויים השתפרה הפעילות של המוח והפעילות של הראייה, ואז באה השאלה "האם יש שוני בין סוגי השוקולד?" אז התשובה היא חד משמעית כן.
ההשפעה של השוקולד המריר הייתה גבוהה יותר על פעילות המוח והראייה "ולמה זה?".
בגלל כמות הפלבונואידים. ככל שאחוזי הקקאו גדולים יותר כך גם כמות הפלבונואידים גדולה יותר. ובגלל זה התוצאות של השוקולד המריר היו טובות יותר.
"תוצאות המחקר הראו ששוקולד מריר משפר את תפקוד המוח, וגם משפר את הראיה".
אתם בטח אומרים לעצמכם "משפר את הראיה ? באמת? זו ממש תגלית אדירה" אז אם אתם מרכיבים משקפיים או עדשות מגע פופולאריות, ובנוסף אוכלים שוקולד, נשאלת השאלה "האם אנחנו יכולים לוותר על המשקפיים והעדשות?" כמובן שלא ( הערה קטנה: העיניים הם חלק מאוד חשוב ועליהן צריך לשמור, כמובן עם תרגילים נכונים ניתן לשפר את הראייה, והשוקולד הוא מזון שיכול לסייע בצורה נהדרת לשיפור הראיה ונחזור לנושא.), אבל התוצאות של אותו מחקר בריטי מראות שמשתתפי המחקר שאכלו שוקולד מריר קיבלו תוצאות טובות יותר, לא רק על תפקוד המוח, אלא גם בראייה.
המדענים מאמינים שאפשר להפיק עוד המון השפעה טובה מהשוקולד.
אחד הכימיקלים הבולטים בקקאו ובמוצריו הם הפלבנואידים, הם מגבירים את זרימת הדם  במוח וככה בעצם משתפרת הפעילות של המוח.
גם בשיפור הראיה הפלבונואידים עושים אותה פעולה, הם מגדילים את זרימת הדם אל רשתית העין וככה בעצם משתפרת הראייה.
לפיכך, הצריכה של מוצר זה יכולה לשפר את מצב העיניים והפעילות המוחית.
דבר מעניין נוסף, הפלבנואידים נמצאים לא רק בשוקולד, אלא גם ביין אדום, תפוחים, ענבים, ואפילו תה ירוק ושחור, אבל כמות הפלבונואידים בשוקולד ובמוצרי הקקאו גבוהה הרבה יותר משאר המוצרים שמכילים פלבונואידים.

הקרמבו לא יהודי !


גם הקרמבו עלה לארץ ושינה את שמו!
היום נהרוג את אגדת "קרמבו ישראלי": הקרמבו לא הומצא בארץ, הוא לא גדל בישראל ולא עשה צבא. כמו המהגרים הוא גם ניסה את מזלו מעבר לים במקום טוב יותר, והלך לו ממש טוב.
הוא הפך לפופולארי, והישראלים קיבלו אותו בזרועות פתוחות.
הקרמבו נולד בדנמרק בערך לפני 200 שנה. הוא הומצא כתחליף חורפי לגלידה ושווק בכל רחבי אירופה. אמנם את שמו הוא בנה באירופה אך ללא הצלחה רבה.

בבריטניה קראו לו " ניגר ", פירושו בעברית: כושי
בגרמניה קראו לו
" נֶגֵרְקוּס ", פירושו בעברית: נשיקת הכושי. ואחר כך שינו את שמו ל- " שוקוקוס" כדי למנוע פגיעה ברגשות הציבור כהה העור.
בהולנד קראו לו
" נֵחֶרזוּן ", פירושו בעברית: נשיקת הכושי.
בפלנדריה קראו לו " ונֶחֶרִינֶטֶט ", פירושו בעברית: שד הכושית.
באוסטרליה קראו לו " שְׁוֵדֵנבּוֹמְבֵּן ", פירושו בעברית: פצצה שוודית.
הקרמבו עלה לארץ בשנות ה- 40 וענה לשם "כושי" או "ראש כושי" .

בשנת 1966 חברת ויטמן החלה ליצר את הקרמבו בישראל והעניקה לו את השם קרמבו שפירושו קרם בו ( קרם בתוכו ). בשנת 1967 יצא לראשונה קרמבו בטעם מוקה. בשנת 1979 חברת שטראוס רכשה את חברת ויטמן וכבשה 50% מנתח השוק בישראל.
מאז כל שנה הקרמבו מגיע עם הסתיו למדפים ומשמש כתחליף מוקצף לנחליאלי.
הקרמבו הוא זול ואהוב וממתק אהוב על הילדים, קופסת קרמבו יכולה להעלם תוך כמה דקות כאילו מעולם לא הייתה. ואפשר לומר שבארץ הקרמבו משמש כתחליף לגלידה בימי החורף הקר!
במהלך הסתיו והחורף מיוצרים בערך 50 מיליון יחידות קרמבו, שהם בקלות יכולים לדרוש עיר בפני עצמה לקהילה שלהם.

עוד כמה דברים מעניינים על הקרמבו:
·        *בתרגום העברי לספר "הארי פוטר ואבן החכמים", נאמר כי הממתק האהוב על דמבלדור הוא הקרמבו (במקור: שרבט לימון).
·        *בסרט מבצע סבתא, "קרמבו" הוא כינויו של אלון שגיב (רמי הויברגר).
·        *בסדרת הטלוויזיה הקומדי סטור, הקרמבו מוזכר פעמים רבות כמזון אותו צורכים לפלפים.
·        בשיר המכולת של להקת כוורת יש שיווק נסתר לקרמבו: "והיא נתנה לי להחזיק לה את הקרמבו".
·        *ברחוב שינקין שבתל אביב עד אמצע העשור הראשון של שנות ה- 2000 הייתה חנות תקליטים בשם "קרמבו".
·        *בערוץ ניקלאודיון משודרת תוכנית מצוירת ושמה "קרמבויז".

אני יודע מה עולה לכם בראש מהכתבה הזו!
גם אני שאלתי את עצמי איך זה שממתק כל כך טעים כמו הקרמבו לא הצליח באירופה?
בוא נעשה חושבים ביחד ונבין למה הקרמבו לא הצליח באירופה. אז יש לי שתי דעות.

1*   החורף האירופאי כל כך קפוא שבעצם הגלידה עושה פעולת חימום, ומחממת אותם!
2* החורף האירופאי כל כך קפוא שהקרמבו קופא ונהפך לגלידה גם הוא, ובגלל זה הם מעדיפים את הגלידה.
מה אתם אומרים על הדעות שלי? ומה הדעות שלכם?

יום ראשון, 27 במאי 2012

מי גילה את הלחם?


מי גילה את הלחם?
הלחם הוא מזון בסיסי הנפוץ כמעט בכל העולם  עוד משחר האנושות.
כמובן שבעולם הלחמים יש מגוון רחב מאוד של לחמים !
פעם שאלתי את עצמי איך יכול להיות שמקמח מים, ועוד ערבוב של כמה חומרים נוצר מאכל נהדר כזה? ושאלת השאלות היא: מי הראשון שגילה את זה ?
וכשאני נכנס לעומק העניין אני מתחיל לחשוב, מה לעזאזל עבר לאותו אדם בראש ??
אוקי חבר,ישבת מחוץ לאוהל כי אין טלוויזיה ומשעמם לך בטירוף, ומעכשיו מתחיל השעמום....
טחנת גרעיני חיטה, שפכת עליהם מים וערבבת, זה נהפך לעיסה, אחר כך טפח לגוש בצק, נבהלת מהגודל ואז מהפחד לקחת החלטה מאוד אמיצה... פשוט לשרוף אותו באש... ממש מתוחכם חבר !
והשיא של הסיפור ... קמת רעב באמצע הלילה ואז עלה בראשך רעיון ... בוא נוכל את המפלצת שיצרתי היום ! ובמקרה היה לזה טעם סבבה לגמרי !
נו באמת, אתה לא חושב שקצת מסוכן לעשות דברים כאלה ?
מה אתה עכבר מעבדה ? אופס שחכתי, לא היו מעבדות בתקופת האבן.
עד כאן התיאוריה המרתקת שלי.

אז החלטתי לעשות מחקר קטן בנושא... והגעתי למסכנות !
בני האדם פיתחו מודעות לדגנים (לא יודע מי היה כל כך אמיץ והתחיל לטעום צמחים וכדומה, אבל מה שכן מגיע לו קרדיט, כי אחרי הכול הוא גילה דברים נהדרים).
באותו זמן הייתה תקופה חקלאית ממש טובה ובני האדם התחילו לפתח ולהמציא כלי עבודה שיסייעו להם בעבודות האדמה.
הגרסא הראשונה של הלחם הייתה "דבק גרעינים אפוי" תערובת של מים ודגנים שכנראה התגלתה בטעות או בכוונה, תוך כדי ניסוי.
במשך השנים גילו בני האדם עוד דרכים להכין לחם.
ערבבו קמח ומים עד שנעשו עיסה אחת, הכנו כיכר בצק ובישלו על האש.

בתקופה הפרעונית  גילו את השאור. השאור הוא חתיכת בצק קטנה ששמרו אותה ליום שלמחרת ואת החתיכה הזו ערבבו עם הבצק החדש שהכינו.
אני יודע שזה נשמע כאילו רצו להרעיל את המלך פרעה, אבל השאור הזה עשה נפלאות עם הלחם.
זה אולי נשמע מוזר, לקחת בצק שהחמיץ, לערבב אותו עם הבצק החדש, ולצאת עם חיוך אחרי שגמרת כיכר לחם שלם.
אבל תתפלאו השאור נותן ללחם טעם מיוחד ומעניק לו אווריריות !
עד היום יש מאפיות ברחבי העולם שמכינות את הלחם עם שאור, למשל הלחם הכפרי האיטלקי או הצרפתי עם הכרום הפריך שעושה טעם של עוד, וכמובן שלא נשכח את האווריריות שזה בכלל מטריף את החושים.
השמרים נכנסו לתחום רק במאה ה-19 ומאז במאפיות השתמשו בשמרים, וכמובן שהשמרים הפיקו תוצאות מרשימות ביותר בכל תחום האפייה. כמו שאומרים הוכיחו את עצמם.

השנים עשו ללחם רק טוב אני מניח.
עם השנים בני האדם גילו עוד סוגים של לחמים, אפילו היו מתכונים שאנשים גילו אותם, ואותו מתכון נעשה המתכון הסודי של המשפחה, ואפילו היה מקור פרנסתן.
כל המגוון הרחב של סוגי הלחמים נובע מהמון סיבות, אבל בין היתר :
·        תרביות.
·        דתות.
·        אקלים מקומיים.
·        ניסויים.
אז שווה להמציא איזה מתכון חדשני של לחם !

יום חמישי, 24 במאי 2012

6 טון שוקולד ליום הולדת ה- 100 !


6 טון שוקולד ליום הולדת ה- 100 !
השוקולד הוא מתנה נפלאה ליומולדת, כמו שכולנו אומרים "כמה שיותר.. יותר טוב !! "
כי אין הבדל גדול בין 100 גרם ל-2 קילו שוקולד, כי שניהם יגמרו בתקופה הקרובה.
אבל נשאלת השאלה " מה הייתם עושים עם 6 טון שוקולד ביום הולדת ה-100 שלכם? "
אני בעצמי לא יודע איפה הייתי מחסן את הכמות הזו,  אבל תשמעו מה הבריטים עשו עם 6 טון שוקולד ביום הולדת ה-100.
חברת " Thorntons" יצרנית השוקולד המקומית החליטה להכין לכבוד יום הולדת ה-100 שלה שוקולד קצת יותר גדול מהרגיל, ללא הגזמה בכלל...
גודלו של השוקולד 4 מטר מרובע ומשקלו 6 טון.
הכנת השוקולד נמשכה במשך כמה חודשים, וכל התהליך היה שמור בסוד.
(שאלת השאלות "איך שומרים 6 טון שוקולד בסוד ?", תאמינו לי גם לי אין מושג !)
אחד מעובדי המפעל פול בל אמר שבתהליך הכנת השוקולד השתתפו כ- 50 עובדים במשך 10 שעות עבודה ביום.
במהלך האירוע החליט צוות ההנהלה לחתוך את השוקולד ולחלק לאורחים, ואת שאר השוקולד שלחו לחניות לצורך מכירה לתושבים המקומיים.
מנהל החברה ציין שהכסף שיקבלו ממכירת השוקולד ילך לתרומה.

אז עכשיו עלה לכם הרעיון מה אפשר לעשות עם 6 טון שוקולד

סרטונים:





יום רביעי, 23 במאי 2012

קוביות שיבולת שועל


קוביות שיבולת שועל

רכיבים:
1 וחצי שיבולת שועל
1 כוס קמח
2/3 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת אפיה
1 קמצוץ מלח
175 גר' חמאה קרה
1 כוס ג'אם (ריבת סמיכה) (עדיף לא תהיה מתוקה מידי

איך מכינים?
מחמים תנור עד 180 מעלות.
מערבבים בקערה עמוקה קמח, שיבולת שועל, סוכר חום קינמון , מלח, ואבקת אפייה.
חותכים לקוביות את החמאה הקרה, ומוסיפים לתערובת היבשה, ולשים עם הידיים עד שנעשה לגושים.
2/3 מהתערובת שמים בתוך התבנית ומהדקים אותו לתחתית התבנית.
מורחים ריבה, ומפזרים את שאר התערובת על הריבה.
אופים 25-35 דקות.
מוציאים, מקררים, חותכים לקוביות ומפזרים אבקת סוכר.
ובתאבון